Свързани новини

13.03.2017 13:21

Шулц води 12% на Меркел, червените скочиха с 10% и изпревариха черните

Видян 1665 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рейтингът на социалистическия кандидат за немски канцлер на изборите наесен Мартин Шулц вече е 12 процента по-висок от одобрението на досегашния премиер Ангела Меркел, предава EurActiv. Резултатът на бившия шеф на Европарламента, който го напусна, за да се пробва в националната политика на Германия след 20 години извън нея, също скача. С 10% нагоре, социалдемократите изпреварват християндемократите.


Според брюкселското издание ключът на повишеното харесване на червените за сметка на черните, както ги определят в немската цветова политгама, е в тяхната модерна кампания, която е вкарала нова и свежа енергия в досегашния партньор на Меркел в управляващата Германия коалиция. Напомняме, че преди дни социалдемократите излъчиха и новия президент на Германия Щайнмайер. Даването на най-високия по протокол, но и протоколен по характер пост се тълкуваше от мнозина – а 19’ първи у нас писа по темата още миналата година, като бартер за запазване на управляващото мнозинство в навечерието на новите избори: президентът – червен, канцлерът – черен. Залозите са високи, тъй като социалдемократите имат сериозна оферта за бъдеща коалиция и от предишните си партньори – Зелените, в комбинация с бившите комунисти. Подкрепа не липсва дори от членове на Пиратската партия.


Минусите на Шулц – несполуката да стане професионален футболист, незавършеното висше образование и миналите проблеми с алкохола, всъщност го правят по-симпатичен за редовия избирател от компютърната машина Меркел. Освен това пасват на идеята за „човешки центрирана” политика, каквато декларират червените. Кампанията е определяна от създателите си още с английските термини cool – като готино, и sexy, а целта обясняват като „претаргетиране на партията”.


Историята на бившия собственик на книжарница, владеещ 6 езика звучи като антитеза на Тръмп. Даже така и определят Шулц – като АнтиТръмп. Което не пречи да използват слогана на новия US президент в шеговита своя версия: Make Europe Great Again или MEGA, което пък идва точно навреме предвид сценариите за ЕС на предни и задни скорости.


Също като Тръмп, червеният кандидат използва активно социалните медии и нетрадиционни идеи като Влака на Шулц – шеговито парче, превърнато в клипче и в хаштаг, в което се пее: „Влакът на Шулц тръгна и няма спиране, с пълна пара върви към канцлерството”. Немски хумор, който работи на местна почва.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!