Свързани новини

13.03.2017 12:09

Брекзит ще бъде факт до март 2019 година, заяви британският преговарящ Дейвид Дейвис

Видян 1192 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Великобритания официално ще бъде извън Европейския съюз до март 2019 година, заяви в неделно интервю за Би Би Си Дейвид Дейвис – британският държавен секретар, отговарящ за преговорите с ЕС за "Брекзит", предаде БНР.


Дейвис също така потвърди, че премиерът Тереза Мей ще активира до края на настоящия месец член 50 от Европейския договор, стартиращ официално механизма по развода с ЕС, но на този етап все още не може да посочи конкретна дата.


Ние ще напуснем Европейския съюз през март 2019 година, заяви той, въпреки че в същото време призна, че може да има някои преходни споразумения.


Дейвид Дейвис отбеляза, че британското правителство работи върху "извънреден план", в случай че не може да бъде постигнато споразумение с ЕС относно "Беркзит". Според него гражданските права във Великобритания и Европа ще бъдат "първото нещо", което ще бъде дискутирано след стартирането на преговорите.


Ще има много възможности за британския парламент да обсъди нашите преговори за ново партньорство с ЕС и да повлияе на изхода на тези преговори, посочи той в интервю за вестник Telegraph. Ние сме напълно решени да запазим правния статут в нашата страна на гражданите на ЕС, които допринасят много за нашата икономика и общество. Но ние също така имаме дълг към гражданите на Великобритания, живеещи в ЕС. Логично е да бъдат дадени гаранции на всички тях по едно и също време и по един и същи начин, като е необходимо, разбира се, да се действа реципрочно с нашите колеги от Европейския съюз, отбеляза Дейвис.


Днес Камарата на общините ще обсъжда отново законопроекта за "Брекзит", след като горната Камара на Лордовете не се съобрази с правителството, настоявайки за по-голяма защита на гражданите на ЕС, живеещи в Обединеното кралство и че британският парламент ще има "смислено право на глас" по отношение на окончателните условия по споразумението за развода.


Ако законопроектът бъде одобрен, вероятно ще се появят спекулации, че член 50 от Лисабонския договор може да бъде задействан дори още от утре (14-и март).



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни