Свързани новини

13.03.2017 09:43

Юнкер пусна желязната завеса

Видян 2080 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Що се отнася до т.нар. Европа на различни скорости (…), което е разглеждано като създаване на нова разделителна линия, нов вид желязна завеса между Изтока и Запада. Не е това целта“, заяви председателят на ЕК Юнкер по време на пресконференция в Брюксел като по този начин допълнително подхрани опасенията на България и другите бивши соцстрани от фактическо изключване от ЕС, където те ще правят същите вноски според плановете му за развитие на Съюза, но ще имат значително по-малко права, а фондове съвсем ще липсват. Политиката вече е наяве по рафтовете на магазините от общоевропейските търговски вериги, където продкти с едно име и еднаква опаковка всъщност са с различно качество в Източна и в Западна Европа, като при нас се предлгат с повече вредни съставки.


На всичко отгоре Юнкер вече говори за 8 от 27 страни, които формурали „сърцевината на ЕС” – неговият малък Люксембург, съседните Белгия, Холандия, Франция и Германия, плюс големите икономики Италия и Испания, която пък включи в групата на отличниците и комшиите си от Португалия. Останалите, както лесно се разбира, вече сме тълкувани като „периферия”.


Новият стар президент на ЕС Доналд Туск, който все пак идва от Полша, която не го подкрепи за втори мандат и обеща саботиране на други решения с правото си на вето, направи соплучлив коментар: „Ако искаш да вървиш бързо, върви сам, ако искаш да стигнеш далеч – трябва заедно”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион