Свързани новини

09.03.2017 13:46

Тома Томов: Печели този, който иска най- силно победата!

Видян 1502 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На международния ден на жената 8-ми март, водача на листата на коалиция „БСП за България” в Благоевград – журналистът Тома Томов, откри предизборната кампания в Гоце Делчев. Залата на НТС в града не успя да побере стотиците желаещи, които нямаха търпение да се срещнат с водача и кандидатите за народни представители.


„Спомням си за „Война и мир”  на Толстой,  където той казва „Печели битката този, който най-силно иска победата.” През лятото на миналата година имах една среща с Корнелия Нинова, която не познавах преди това. Тя ми предложи нещо, но аз отказах автоматично и категорично. След това се видяхме втори път и тя ми предложи да стана участник в тази политическа битка. Причината да приема е комплексна. Аз имам кариера на журналист, която нямам намерение да напускам. Искам да бъда журналист. Нямам намерение като се изправя пред Всевишния да кажа, че съм политик, защото ще имам проблеми с него. Аз съм телевизионен журналист-  две поколения българи ме познават. Влизал съм в домовете ви през екрана и вие ме познавате.”- това заяви пред присъстващите, журналистът и водач на листата в Благоевград – Тома Томов.


Той сподели, че според него този път България сама ще реши какво да прави с бъдещето си. „Защо? След Брекзит, след Тръмп, всичко пада , всичко се тресе. Никой не може да ни каже какво ще стане след няколко седмици на изборите във Франция. Никой не може да каже кой ще победи на изборите в Германия. Никой не може да каже какво ще стане с Европа, която в момента пред очите ни променя всичко което е. Америка е обърната към себе си, тя няма да се занимава с нас.  Европа е обърната към себе си. И тя няма да се занимава с нас. Ние този път ще решим сами съдбата си. България смени курса си и върви към своя собствена цел.”


Г-н Томов наблегна на основния проблем в България. Той отбеляза, че „управляващата върхушка” е изключително корумпирана. „200 семейства-  не повече. Милионери, хора, които са много богати. Именно  тези хора, тази нагла, малка, алчна група от хора трябва да бъде обуздана. Не може страна, която е в шампионската лига на планетата, която не е окупирана, в която няма чума, която не воюва, да бъде толкова бедна. Българският народ не е толкова беден. От къде на къде трябва да сме най- бедни в Европа? Причината е съвсем ясна- управляващата класа и нейният курс. И в това отношение тези неща ще бъдат променени. И това е моята причина да участвам в политическия процес. Докато участвам в тази битка, ще се бия до край! „ – с тези думи заключи обръщението си към обществеността в Гоце Делчев – журналистът Тома Томов.


През деня той се срещна със студенти и абитуриенти, посети църквата "Св. св. Кирил и Методий и Свети Илия" в град Гоце Делчев. Храм, който е построен в началото на XX век и е обявен за паметник на културата с местно значение. Водачът на листата на коалиция „БСП за България” беше силно впечатлен и от Общинския исторически музей в града.


Пред младите хора в града, Тома Томов сподели, че за първи път факелът е преминал в ръцете на новото поколение българи. „ Имайте предвид,  че  това поколение може да обърне страната в рамките на един човешки живот. Могат да възродят една страна. Ние имаме нужда от силна държава, солидарност и справедливост. Повярвайте ми, ние заедно можем да променим България.”


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

  ПРЕКРАСНИ ДНИ

ПРЕКРАСНИ ДНИ на Вим ВЕНДЕРС - на кино от 29 март 2024

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!