Свързани новини

07.03.2017 16:43

ВМРО: Министър Костова да върне плана за Пирин

Видян 1409 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчерашното решение на служебния министър на околната среда и водите Ирина Костова е издадено в остър конфликт с установените законови и демократични правила в Република България и в ущърб на 600 000 българи, живеещи в планинските региони. Отмяната на официален документ, издаден съгласно Закона за опазване на околната среда и свързаните с него наредби, не по законов ред, а по т.нар. целесъобразност, ни връща в годините на отдавна отминали времена. Но дори и тогава решенията не се взимаха така грубо и безпардонно, както това се случи вчера.


Откога законите на България не важат, а решенията се вземат по целесъобразност, пита лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по повод незаконосъобразните действия на министъра за отмяна на решението за плана за НП Пирин.


Отмяна на легитимно взето решение, при което са изпълнени всички административни стъпки, под уличен натиск, руши основите на правовия ред и поставя държавата и държавните служители в унизителната ситуация да не вярват на собствените си институции и правителство. Как да мотивираш администрацията за работа и да запазиш достойнството и професионализма на тези хора, като така лесно ги предаваш, казва в позицията си Каракачанов.


Той посочва, че ВМРО – част от коалиция „Обединени патриоти“, не се плаши от платени еколози и група професионални протестъри. Категорично настояваме министър Ирина Костова да остави законосъобразно взетите решения, свързани с плана за Пирин, в сила. В противен случай ще призовем нашите симпатизанти на граждански протести в подкрепа на правото и против вземане на решения по целесъобразност от правителството на Република България, заявява Каракачанов.


Лидерът на ВМРО пита и кой е заблудил президента Румен Радев, за да разпореди на правителството да бъде преразгледано взетото законово решение. Каракачанов смята, че българският президент трябва много добре да прегледа сътрудниците си, които са го посъветвали да участва в налагането на решения, които нарушават българския закон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец