Свързани новини

07.03.2017 13:16

Пратиха Иван Евстатиев в психиатрията

Видян 1507 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районният съд в Пловдив отказа да пусне от ареста бившия кмет на Стрелча Иван Евстатив и реши той да бъде откаран в психиатрия за нова тройна съдебна експертиза


58-годишният Евстатиев е обвинен за това, че е изнасилил 16-годишно момиче от Стрелча, като я е привел в безпомощно състояние. Второто обвинение е за това, че е опил с алкохолна напитка лице, ненавършило 18-годишна възраст.


Пловдивските районни магистрати гледат делото при закрити врата. Вчера защитата на бившия кмет на Стрелча внесе поредно искане той да бъде освободен от ареста заради влошено психично състояние, след като е задържан вече 14 месеца, предаде бТВ.


Съдът обаче отказа и постанови Иван Евстатиев да бъде откаран от съдебната зала в психиатрията в Пловдив, където трябва му бъде направена нова тройна съдебно-психологична експертиза, която трябва да каже какво е неговото психично състояние. Тя ще бъде изготвена от двама психолози и един психиатър и трябва да е готова до 25 април, когато е насрочено следващото съдебно заседание.


Тогава отново ще бъдат разпитани и двете поемни лица и съдебният медик, изготвил заключението веднага след изнасилването.


В съдебната зала от самото начало на процеса присъства и ученичката, която обвини Евстатиев в изнасилване. Нейният адвокат поиска тя да бъде освободена, тъй като вече е разпитана, но съдът не уважи искането.


До този момент са разпитани 15 свидетели и 10 вещи лица. Иван Евстатиев е признал по-голяма част от обвиненията, но отрича да има изнасилване. Семейството на момичето иска максимална присъда, която е до 10 години затвор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са