Свързани новини

02.03.2017 12:33

Нинова: Заставаме в защита на българското производство и стоки

Видян 1108 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поздравявам българските фирми, които получиха „Златна мартеница”, както и организаторите – Съюз произведено в България. Винаги може те да разчитате на нашата подкрепа. Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на партията.


„Преди пет години БСП започна първата си битка с търговските вериги, които изнудваха българските производители с многобройни такси, не плащаха данъци в България, изнасяха средствата в други държави, забавяха плащанията към нашите фирми и с това затрудняваха работа им. Когато започнахме първата си битка с търговските вериги, срещу нас се изправиха всички европейски посланици, икономически лобита- с натиск това да не се прави. Благодаря на всички български фирми, които тогава ни подкрепиха. Удържахме на битката и законът даде своя резултат. Стоят обаче още отворени въпроси, затова продължаваме защитата на родното производство с новия Закон за храните. Разчитаме на вашата подкрепа да продължим политиката си за защита на българското и родно производство. В следващия парламент внасяме Закона за храните, с който задължаваме търговските вериги да продават определен процент български стоки. Някои европейски държави ни обвиняват, че това е нарушение на свободната конкуренция и протекционизъм, но същите те въведоха подобни закони за собствените си производители и ги подпомагат по всякакъв начин. Нека не проявяват двойни стандарти спрямо България", призова Корнелия Нинова.


"Виждате какво се случва през последните дни в Словакия, където от изследване стана ясно, че чуждите доставчици продават в страните от Източна Европа храни с по-лошо качество, отколкото в Западна Европа. Ние не желаем да бъдем втора ръка хора в ЕС. Искаме да си защитим родното производство и към нас да се отнасят, като към равноправни членове на ЕС. Затова с всички средства, законодателни и политически, заставаме в защита на българското производство и стоки за осигуряване на пазари за тях и за развитие на икономиката ни”, каза още в поздравителния си адрес Корнелия Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост, за да