Свързани новини

01.03.2017 15:33

Нинова и работодателите: Промяна за малкия бизнес

Видян 1235 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Обединихме се около тезата: Мисли първо за малкия- във всичко, което обсъдихме в сферата на икономиката и земеделието, защото гръбнакът на икономиката ни е малкият и средният бизнес. Общата ни грижа е за тези предприятия”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с работодателските организации. На нея присъстваха шефовете на КРИБ, БСК, БТПП, БСК. Тя добави, че на срещата са имали абсолютно еднакво мнение за нуждата образованието да бъде обвързано с потребностите на икономиката. „Предложенията ни за професионално образование, плюс изготвяне на Карта за висшето образование – Бизнес-образование, с която във висшите училища да се залагат специалности, които са необходими за фирмите. Държавата да поема издръжката за тези специалности, за да се гарантират кадри за бизнеса. Благодарна съм на българските работодатели, които приеха да ни помогнат да направим тази Пътна карта за цялата страна – къде и кои фирми в страната, от какви и колко специалности имат нужда”, обясни Корнелия Нинова.


 „Представихме вижданията си за земеделието с налагане на таван за субсидиите на един производители и разпределяне на средствата на малките производители на месо, мляко, плодове и зеленчуци”, каза Корнелия Нинова. Лидерът на БСП допълни след срещата, че е била изразена и загриженост за административната тежест на бизнеса. „Трябва да направим така, че срещу плащаните такси да стои реална услуга. В много икономически сектори се дават такси, които обременяват фирмите и оскъпяват услугите им”, каза още тя.


„Ако се случат изразените намерения на г-н Юнкер за Европа на две скорости, всичко това няма да има смисъл. Категорично се противопоставихме на подобна позиция на разделяне на членовете на ЕС на два клуба- на едни държави, които да са по-развити  и на други,  сред които е и България, към които ще има различна политика. Настояваме за еднакво отношение към всички държави членки на ЕС, а не да ни третират, като втора ръка хора”, отсече Корнелия Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни