01.03.2017 14:30

В ЕП приеха предложението на Неков за затвореното производство

Видян 1174 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чрез финансовите инструменти и грантове на кохезионната политика на ЕС да бъдат финансирани проекти насочени към затворен цикъл на производство и къси вериги, гласуваха евродепутатите в Комисията по земеделие и развитие на селските райони към ЕП вчера. Текстът беше предложен от българския евродепутат Момчил Неков, който е член на ресорната комисия. „Проекти свързани с  изграждането на социална инфраструктура като образователни, медицински, социални и детски заведения, както и изграждането на мрежа за високоскоростен интернет трябва също да бъдат в центъра на политиката на сближаване. Селските райони имат потенциал и той трябва да бъде подкрепян и развиван“ заяви Неков.


Акцент върху многопластовата роля на селското стопанство също беше подчертан и приет по време на гласуването вчера, отново по предложение на българския евродепутат. Подкрепа за специфични за региона проекти с насоченост към преработката и развитието на дървесни и недървесни горски продукти също беше одобрена с мнозинство. „Планинските и необлагодетелстваните райони на ЕС, които са в голямата си част в селските общини, имат специфика, която трябва да бъде отчитана. Селското стопанство в тези региони създава поминък и работни места, пази традиции. Ако няма проекти и по-добри условия за финансиране за тях, още стотици села ще изчезнат от картата на България и Европа, а с тях и достъпът до местно производство и храна, добри условия за отдих и здравословен живот“ коментира докладчикът на групата на социалистите в ЕП - Неков.


В документа залегнаха и промени, които са в унисон с политиката на левицата и касаят специални грижи за малките и средни ферми, насърчаване на предприемачеството и създаването на работни места, ограничаване на обезлюдяването и застаряването на населението в селските райони.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!