Свързани новини

28.02.2017 15:02

Агенцията на Р. Бъчварова: БСП изпреварва ГЕРБ с 0,6%

Видян 1772 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Социологическата агенция на доскорошния министър на МВР и вицепрезидент Румяна Бъчварова Маркет линкс изненадващо прогнозира, че в предизборната надпревара БСП води пред нейната партия ГЕРБ с 0,6 процента. Изненадата е двойна, защото я поднася агенцията на член на висшия орган - Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Въпреки, че Румяна Бъчварова публично отрича вече да има вземане-даване с Маркет линкс, точно тази агенция е сред първите, които прогнозират победа за социалистите.



Ако изборите бяха сега, БСП би спечелила с минимална преднина пред ГЕРБ, а в парламента биха влезли пет партии. Това сочат данните от национално-представително проучване, проведено от Маркет линкс, поръчано и финансирано от bTV и огласено в късните новини в понеделник.



Според анкетираните в проучването 21,4% биха подкрепили БСП, а за ГЕРБ биха дали гласа си 20,8 на сто. Разликата е едва 0,6 процентни пункта. Трета е коалицията Обединени патриоти с резултат 7,1%. Формацията от аптекари и роднини на Веселин Марешки ВОЛЯ печели подкрепа 6,2 на сто. Пети са нареждат ДПС с 6,1% Под бариерата от 4 процента остават Реформаторският блок, обединението Движение  Да,България , Нова република и коалицията на АБВ и Движение 21.
Според анкетираните, основният проблем пред страната са бедността и ниските доходи. На второ място участниците в изследването поставят корупцията, а след тях – безработицата, лошото управление и здравеопазването. 58 на сто от анкетираните са категорични, че ще гласуват, а само 9,9% казват, че са решени да го направят. Останалите се колебаят, като над 20 на сто казват, че по-скоро биха гласували.
 Не толкова категорични, но все пак оптимисти за бъдещето на България са малко над 36%. Останалите са сигурни – или поне имат очакване, че ще вървим към по-лошо.
Хората на Бъчварова от Маркет линкс са анкетирали 1001 лица над 18 години в цялата страна в периода между 23 – 26 февруари.
В понеделник сутринта пък друга социологическа агенция, също близка до ГЕРБ – Алфа Рисърч публикува свои прогнози, обаче различни от тези на Маркет линкс, показващи, че ГЕРБ води с минимален резултат пред БСП в съотношение 31,5% срещу 29,6 на сто.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

риби