28.02.2017 13:37

Неков: ЕС да задели ресурси за професионалното развитие на учителите

Видян 986 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Повишаването на уменията на европейските граждани е немислимо без прилагането на целенасочени образователни политики. Вярвам, че образованието е причината и решението на проблема с недостига на умения и преодоляването на високите нива на безработица“. Това заяви евродепутатът Момчил Неков от делегацията на българските социалисти при обсъждането на „Нова програма за умения за Европа“ на заседание в Европейския парламент.


Според Неков трябва да се увеличи привлекателността на професионалното образование и обучение. Практическото обучение и дуалното образование имат потенциала да се справят с проблема на недостиг на умения. За да стане по-привлекателно, е нужно ранно кариерно ориентиране, както и целенасочена работа с родителите. За да могат младите хора по-плавно да преминават към първа заетост, е необходимо да се осигурят качествени стажове и възможности за чиракуване, които да гарантират достъп до социална закрила и справедливо заплащане.


„Подобряването на уменията на европейските граждани ще зависи и в голяма степен от повишаването на уменията на самите учители“, каза Момчил Неков. Затова е необходимо да се задели и финансов ресурс за тяхното професионалното развитие, както и да се приложат мерки за увеличаване на привлекателността на учителската професия. Специално внимание трябва да се обърне на учителския състав в слабо заселените места и отдалечените региони.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни