Свързани новини

27.02.2017 15:02

Унгария: За Южен поток може да се говори след изборите в България

Видян 2153 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Изненадващо от унгарското правителство – една от крайните страни по проекта Южен поток, се появи новина за възможно възобновяване на Южен поток след изборите в България. Тази опция беше изведена не от кого да е, а лично от министъра на външните работи на лидера на ЕС от Вишградската четворка. Унгарският дипломат №1 Петър Сиярто го заявява в интервю за руската РИА Новости министъра на външните работи на Унгария Петер Сиярто. Той уверява, че Будапеща е крайно заинтересована от реализацията на проекта.



„Мисля, че има смисъл да се изчакат парламентарните избори в страната, да се види каква ще бъде позицията. Връщането на този проект към живот е напълно в интересите на Унгария. И не само на Унгария, също на Сърбия, Босна и Херцеговина, а и на самата България. Западните балкански страни и страните от Централна Европа, ние, сме заинтересовани от проекта“, заявява Сиярто.
По думите на министъра, отказът от Южен поток е бил типичен пример за двойни стандарти.



„Северен поток върви, а от Южен той се различава само по списъка на европейските компании, участващи в проекта“, смята Сиярто
, цитиран от 3e-news.



Той отбелязва, че в хода на посещението на Путин в Будапеща, премиерът Виктор Орбан е поставил този въпрос, казвайки, че „действително ние искаме да съживим този проект“.



През февруари търговският аташе на Русия в България Игор Илингин заяви, че газопроводният проект Южен поток е с възможности за реализиране, но не уточни подробности, напомня РИА Новости.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец