Свързани новини

27.02.2017 11:37

Нов проект за паметник пред НДК

Видян 4889 пъти | Коментари 0
Гласували 18 рейтинг: 4.0556
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дизайнерът Юлиан Манев предлага нов проект за паметник пред НДК - Мемориален парк 681.  Проектът му се базира на историята на двата паметника, построени на едно и също място в две различни времена. Първият е мемориала на Първа софийска желязна дивизия съборен през 1978 г., а вторият – 1300 години България очаква да бъде сринат през пролетта на 2017.



Идеята на Манев е прадставен дигитално на собствена страница разказваща историята в хронологичен ред под заглавия - минало, настояще и бъдеще. Всеки, който иска да го разгледа може да го направи на адрес: http://681-project.com/home-bg/
Дизайнерът предлага алтернатива на събарянето на настоящия паметник в навечерието на българското председателство на Съвета на ЕС в НДК през 2018 г.
Сравненията са неизбежни, когато разгледаме историята на Мемориала на Първа софийска желязна дивизия и тази на паметника 1300 години България, заяви инициаторът Юлиан Манев. Той е категоричен, че историята се повтаря, но решенията за бъдещето са в наши ръце.
Изправяме се пред дилема - да съборим 1300 години България и да опитаме да построим наново един спомен от миналото или да изградим върху тяхната история един нов мемориал, който да събира всички и разказва кои сме, казава още той.
За разлика от предишните предложения, в сърцето на този стои идеята за проектиране след проследяване на историческото развитие на обекта. Той надгражда върху, това което имаме и това, което някога сме имали и предлага ново значение на целия комплекс.
Проектът за Мемориален Парк 681 е изработен изцяло на доброволни начала.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец