Свързани новини

27.02.2017 10:02

WADA: Няма руска държавна политика за допинга

Видян 1543 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

WADA – световната антидопингова асоциация, призна, че не е имало руска държавна политика за насърчаване на използването на допинг. Това стана след година, в която съмнения и подозрения на подконтролния на ФБР бивш шеф на московската лаборатория, избягал зад океана, за да не влезе в затвора в родината си за измами, станаха повод не просто за негативна медийна и политическа кампания, но и за недопускане на състезатели от Русия от игрите в Рио – само в леката атлетика тя изгуби 2 златни медала в бягането с препятствия за мъже и в овчарския скок за жени, въпреки че реално никой не бе уличен.



И сега участието на нейния спортисти по лека атлетика е забранено на състезания извън родината им от президента на ресорната федерация Себастиан Коу, който по ирония на съдбата е олимпийски шампион от игрите в Москва през 1980 г.
Още по-голяма гавра беше отстраняването на цялата делегация на страната от паралимпиадата в Рио, въпреки че нямаше нито един хванат с допинг спортист инвалид от Русия.



Международният олимпийски комитет в специално писмо на своя генерален секретар определи доклада Макларън, който беше използван като основа за цялата кампания, като лишен или с недостиг на доказателства. Писмото обезсмисля санкциите срещу руските спортисти в немалко дисциплини, лишаването на страната от домакинство на световни форуми и всички други крути мерки. Президентът на Световната хокейна федерация първи заяви, че всякакви опити да бъде лишена Русия от участие на зимните олимпийски игри през 2018 г. в Пьончанг са безпочвени.



Същевременно вече започват да се признават прегрешенията на спортисти, за които 19 минути многократно писа, че не само използват „терапевтични изключения” – имат разрешение за употреба на забранени вещества на базата на измислени болести, но и стават олимпийски шампиони с анаболи и отвъд привилегията си. Особено ярък подобен пример дойде от Великобритания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион