Свързани новини

27.02.2017 09:26

Кампания по време на пости

Видян 1557 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ех, нямаме вече президент, който в миналия си живот е бил ирландска пастирка, както сам твърдеше, и чието първо професионално призвание е било съставянето на хороскопи в благоевградския ГУМ.
Без Плевнелиев не се получават такива неща, като изборите и предшестващите кампании да се съобразяват с Ретроградния Меркурий и с други небесни обстоятелства. Може би с това се обяснява, че имаме кампания баш по време на пости.



Какво изисква този период, завършващ на Великднен – 16 април, по което време пък, живот и здраве, ще се реди кабинет, но има и поне 2 сценария на възможно най-безпостни протести. То ли от Слави заради декласирания му поради недостиг на гласове референдум, то ли заради липсата на неосъществимото поради бездействието на предишното правителство машинно гласуване?



Постът изисква смирение, въздръжание, безгрешност. При това не само на трапезата, а дори и в най-интимния свят...... В мислите.
 В страна, където все повече се говори за православие, май не ни се получават нещата съвсем по християнски.
Първият залп в кампанията бе даден от място, каквото даже и световната практика не познава като източник на говорене по време на избори – Националната агенция по приходите. Тя укори и анализира думи на Корнелия Нинова, произнесени през януари в предаването на БНТ Панорама, но не присъстващи в платформата на БСП. НАП заигра най-открито за единия от полюсите в предстоящия сблъсък на титани, с което допълнително подхрани подозренията за политически поръчки в нейната дейност в последно време. Още повече, служебното правителство остави същия екип начело на финансите на държавата.



Покрай втория залп – предстоящите утре дебати между БСП и ГЕРБ, които трябваше да бъдат лидерски, ама май се очертават отборни, се посипаха такива думи, че се стигна чак до обвинения в транссексуалност на ментално ниво, ала не в стил ирландска пастирка. Такова чудо досега не бяхме виждали, та ни стана второ за има – няма 3 дни.
Ето каква кампания по време на пости започваме, дано впоследствие да стане като при Шекспир, където „Добрият край оправя всичко”. Да разчитаме на следПОСТно и следВОТно смирение.

Борис Ангелов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са