Свързани новини

22.02.2017 17:02

Германия: Спешна депортация на мигрантите

Видян 2286 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Немските представители в Европейския съюз са изпратили до останалите държави в общността документ за „по-енергична” депортация на мигрантите от Германия, а и от Съюза изобщо, предава Ройтерс. Не е ясно дали страната ще разчита едновременно на спешно изнасяне на „бежанци” по родните им места или ще задейства още по-спешно Дъблинското споразумение, което означава да ни прати над 19 000 пришълци, защото нашата е първата европейска страна, която ги е приела.


Немското бързане се свързва с рухналия рейтинг на канцлера Меркел, която изостава с 11 процента от соцкандидата за поста Шулц в навечерието на провинциалните и най-вече на парламентарните избори през есента.


Единственият проблем е, че в момента ЕС има споразумение за реадмисия единствено с Турция, което не се изпълнява 100%, а тепърва разчита да постигне договорености още с Либия, Тунис и Египет.


В тази връзка Германия разчита да изпрати набързо икономически мигранти, но само онези, за които няма риск да посрадат при завръщането си, и да наложи на останалите страни в ЕС кои от тях да бъдат оценени като подходящи за трайно заселване на бежанци от войни и на бягащи от недоимък, за които се преценява, че е опасно да се върнат, откъдето са дошли, като ще се предпочитат страни с най-голям процент мюсюлманско население, по което ние сме лидер.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв