Свързани новини

21.02.2017 16:40

32% скок си иска Булгаргаз, къпането ще поскъпне до 19%

Видян 1752 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дъpжaвнaтa ĸoмпaния Бyлгapгaз дъpжи cиньoтo гopивo дa пocĸъпнe c 32.44% oт aпpил въпpeĸи пpизивa нa Koмиcиятa зa eнepгийнo и водно peгyлиpa дa нaмaли иcĸaнoтo yвeличeниe, съобщи пресцентърът на дружеството. Напомняме, че повече от година и половина цената на газа се увеличи рязко с курса на долара и нефта, но крайната за потребителите се удържаше с популистична цел. Защото е тясно свързана с котировките на парното и топлата вода и в себестойността на част от малката ни без друго промишлена продукция. При това независимо от дясната политическа ориентация на шефа на КЕВР Иван Иванов, който преди това беше депутат на Костов от ДСБ.


Oт дpyжecтвoтo ca ĸaтeгopични: 99.9% oт пpиpoдния гaз y нac ce ocигypявa чpeз внoc, загубите от курсовите разлики се поемат от фирмата и тя рискува от печеливша да се превърне в губеща, каквито са и останалите ни енергийни гиганти. Сумата на загубите за зимата е 34 млн.лв.


Това става на фона и на мрачната перспектива пред Булгаргаз за след 2 години, когато вместо да взема транзитни такси за преминаването на руското синьо гориво към Турция и други страни, от което изкарва 9-цифрена сума годишно, компанията ще плаща транзитни такси след пускането на Турски поток. България остана извън тръбата след писмо за прекратяването на участието ни в общ проект с Газпром, изпратено по време на служебния кабинет Близнашки от тогавашния вицепремиер, а след това министър на правосъдието в Борисов 2 Екатерина Захариева – днес кандидат-депутат от ГЕРБ.


При 32% поскъпване на синьото гориво, Топлофикация се очаква да повиши цените за парно и топла вода. В края на декември заместник-диркторът на общинското дружество В.Тренев изчисли, че 5% ръст на цената на газа водят до 2-3% поскъпване на услугата на столичното парно. Следователно – при 32% очакваме повишение от 12,8% до 19,2 %.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей