Свързани новини

18.02.2017 08:38

Ердоган призова симпатизантите си да се мобилизират за референдума

Видян 1247 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова своите привърженици да се мобилизират за предстоящия референдум за конституционните промени, които ще разширят неговите правомощия. На 16 април около 57 милиона избиратели в Турция ще участват в допитването за конституционните промени, предаде БНР.


На многолюден митинг в град Кахраманмараш турският президент посочи още, че преминаването към президентската система на управление на страната е негов личен проект за реформи и го е замислил и работил по него още от времето, когато е бил кмет на Истанбул преди 13 години.


Ако на 16 април народът каже „да“, Турция ще премине към президентската система и след първите избори ще има първия си президент по този модел. След това парламентът ще приеме решение за връщане на смъртното наказание, заяви Ердоган.


Смъртното наказание в Турция беше отменено през 2004 г. Но след осуетения опит за държавен преврат през миналата година се заговори за неговото връщане и Ердоган обяви, че ще го одобри, ако парламентът приеме решение.


В същото време Берлин категорично предупреди Анкара, че въвеждането на смъртното наказание ще доведе до спиране на преговорите за присъединяването на страната към ЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни