Свързани новини

17.02.2017 15:38

НСО охранява първата дама заради заплаха

Видян 1510 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съпругата на президента Десислава Радева е с охрана от Националната служба за охрана (НСО), тъй като има заплаха за сигурността ѝ.


Това става ясно от съобщение на службата във връзка с публикации в медиите и запитвания от журналисти, че Радева се вози в автомобил на НСО и има охрана. Информацията обаче е секретна, така че конкретната причина остава неясна.


В позицията на службата се казва:


"На членовете на семействата на лицата по чл. 20, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана, включително и на президента на Републиката, може да се осигури охрана на основание чл. 22, ал. 1, т. 3 от ЗНСО, с което се констатира наличие на конкретна застрашеност, произтичаща от заплахи за безопасността на съответното лице/а или рискове от извършване на посегателства срещу личността му/им, включително актове на тероризъм, по смисъла на НК".


От НСО подчертават, че фактическите основания, степента на застрашеност, както и видове охрана, определени на конкретни лица, са елементи от решението на комисия по закона. Освен това, решенията на комисията представляват класифицирана информация и са маркирани с гриф за сигурност на информацията.


"По силата на посочените правни норми исканата информация представлява държавна тайна. По тази причина НСО не може да коментира публикации в медиите, нито да разгласява информация за предоставена охрана: субекти на застрашеност, степен на застрашеност, вид, обхват и времетраене на охраната, изменение или прекратяване на охраната", завършва съобщението.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец