Свързани новини

17.02.2017 09:30

Измами, нарушения и забавени поръчки при ББ 2, отчете ревизията

Видян 2361 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Забавяне на сроковете на редица обществени поръчки по времето на втория кабинет на Бойко Борисов, показва ревизията, чийто резултати представи служебният премиер Огнян Герджиков.


 „Разпоредих проверката на 30 януари, такава бе заръката и на експремиера Борисов, и на президента на републиката при формирането на служебния кабинет. Проверките са извърши от ведомствените контролиращи органи, а сигналите са изпратени към компетентните институции за последващи действия“, заяви Огнян Герджиков.


"В министерството на отбраната през 2016 г. са проведени 113 процедури за обществени поръчки. От тях са били прекратени 31. Остават 82 - за доставка на стоки и предоставяне на услуги, които са приключили с подписване на договори.


В резултат са подписани 123 договора и 23 допълнителни споразумения. При извършения анализ са установени нарушения на 45 от 82 процедури – повече от половината - 45 нарушения на закона за обществените поръчки и други нормативни актове. От тях по девет процедури е установено наличието на индикатори за измама и други сериозни нарушения и са предадени на военната прокуратура. Останалите са изпратени на агенцията за държавна финансова инспекция“, посочи служебният премиер, цитиран от "Фокус".


В Агенция пътна инфраструктура има нарушения при избора на фирма за поддръжка на участък от АМ „Хемус”, осветлението на тунели „Витиня”, „Топли дол” и „Правешки хан”. Нередности има и при поддръжката на АМ „Тракия” и осветлението на „ Траянови врата”, съобщава бТВ.


В икономическото ведомство има редица дискриминационни условия в поръчките и изменения на критерии след отварянето на самите поръчки.


В Земеделското министерство са докладвани случай на забавяне на процедури и има риск от спиране на средства по програмата за развитие на селските райони.


Нарушения има в МВР за поръчки, свързани с настаняването на мигранти. По тези казуси може да претърпим и финансови санкции от Еврокомисията.


 „Поради зачестилите спекулации по смените на областни управители, бих искал да подчертая, че освобождаването им и назначаването на нови бе осъществено изцяло в рамките на закона, с решение на Министерски съвет. От страна на правителството не са изпращани каквито и да е писма, адресирани до конкретни личности“, заяви още Огнян Герджиков. По думите му кадровата политика по отношение на областните управители е публична, решенията по този въпрос също са такива.


„Политическата коректност изискваше областните управители да подадат оставки, тъй като са част от предишното управление. Имаше един случай, в които областният управител от Перник искаше отпуска по време на предизборния период, при положение, че областните управители имат сериозни задачи при осигуряване на изборния процес“, каза още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни