Свързани новини

16.02.2017 15:32

120 американски бойци дойдоха в Ново село

Видян 1952 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На учебен полигон Ново село са настанени  120 американски военнослужещи. Рота от 3-та бронирана бригада от Форт Карсън, Колорадо, от състава на Сухопътните войски на САЩ ще бъде дислоцирана там и се очаква до края на седмицата да бъдат транспортирани и 15 бойни машини Брадли, две верижни машини М 113, както и различни типове автомобилна и спомагателна техника, съобщиха от Министерство на отбраната.


На среща през декември 2012 г. между българския премиер Б.Борисов и президента на САЩ тогава Барак Обама, Борисов поиска засилено присъствие на американски военни у нас. Мотивът за постоянното присъствие на американската армия на наша територия бе да се постигне по-голяма сигурност в региона и войската ни да тренира и да се обучава с по-опитните американски бойци.


От МО са поискали САЩ да изпращат повече войници на полигон Ново село до Сливен, както и да има постоянно военно командване от US армия там.


 Освен полигон Ново село, САЩ могат да използват авиационните ни бази Граф Игнатиево и Безмер, както и един военен склад до Бургас.


Най-използван за сега е  полигонът в  Ново село.


Предислоцирането на военното формирование в района на съвместното българо-американско съоръжение край Ново село е в рамките на Инициативата на САЩ за гарантиране на сигурността на европейските съюзници от НАТО (European Reassurance Initiative - ERI) и е част от операция Атлантическа решимост.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей