Свързани новини

16.02.2017 14:34

Модернизират 26 училища и градини с европари

Видян 1739 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

26 училища и детски градини в София ще бъдат основно ремонтирани с пари от ОП Региони в растеж, съобщи първият зам.-кмет на столицата Дончо Барбалов. Проектът вече е одобрен от членовете на Междинното звено за оценка на проектно предложение по ОП Региони в растеж 2014-2020 към Столичната община.


Финансирането ще бъде в размер общо над 50 млн. лв., като за началото на ремонтите през тази годна са предвидени 15 млн. лв.  Проектът е изготвен от направление Инвестиции и строителство в Столичната община. Той предвижда в следващите три години да бъде извършен основен ремонт, внедряване на мерки за енергийна ефективност и обновяване на материално-техническата база на учебни заведения в районите Илинден, Връбница, Надежда, Красна поляна и Средец.


В сградите, в които ще започне реконструкция, се помещават 10 общински детски градини и 16 училища, между които 9 Френска езикова гимназия, 140 СОУ, 57 Спортно училище и 147 основно училище и други.


След одобрението на Междинното звено, проектът ще бъде представен на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.


 


Предстои обявяване на обществена поръчка за строителните работи.


Сред другите големи проекти от Капиталовата програма на Столичната община през тази година е продължаващата модернизация на градския транспорт.  Поръчката на 13 нови трамвайни мотриси вече е обявена на сайта на Агенцията за обществени поръчки.


19’ припомня, че част от проекта за Интегриран градски транспорт са и рехабилитацията на трамвайното трасе по бул. Борис Трети от ж.к. Павлово до пл. Македония, както и по ул. Каменоделска от моста Изида до ухо Орландовци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и