Свързани новини

15.02.2017 13:44

Цакаме 75 млн. на EVN заради Борисов 1

Видян 2775 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Австрийският енергиен доставчик EVN постигна извънсъдебно споразумение с Националната електрическа компания на България в размер на 38 млн. евро или близо 75 млн. лева, пише вестник Die Presse. Постигнатата договорка намалява рисковете от това България да бъде осъдена от Международния център за уреждане на инвестиционни спорове на Световната банка (ICSID). Споразумението урежда стар спор от периода 2012-2013 г, когато на власт беше кабинетът Борисов 1. Напомняме, че прокуратурата повдигна обвинения относно начина, по който държавата тогава продаде остатъчния миноритарен дял 33% от ЕРП на южна и югоизточна България за пъти по-малко пари от процентите в мажоритарния дял, който бе изтъргуван по царско време и също на безценица. В момента пък в Пловдив текат протести срещу твърде високите сметки за ток за януари, изпратени на абонатите от същото дружество. Напомняме, че и останалите ЕРП съдят НЕК, т.е. България, в подобни дела.

От EVN подчертаха, че със споразумението, което урежда отношенията и води до отпадане на претенции от страна на НЕК към на EVN EC, отпада и основанието на КЕВР да продължи производството по отнемане на лицензията за дейността обществено снабдяване с електрическа енергия, издадена на дружеството.


 Срещу EVN протестират в Стара Загора, където заради по-нисък волтаж изгоря кардиотехника за милиони в болницата, и в Пловдив за надписани януарски сметки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния