Свързани новини

14.02.2017 15:26

Съветникът по нац.сигурност на Тръмп напусна

Видян 1433 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Съветникът по национална сигурност на президента Тръмп Майкъл Флин подаде оставка във вторник сутринта българско време. Среще него се води кампания още от края на декември, след като тайните служби пуснаха през медиите инфо за негов разговор с руския посланик. Оказа се, че това са просто разменени смс-и за Коледа и последвала дружеска беседа, обхванала професионални теми, което обаче се тълкува като негов натиск за сваляне на санкциите срещу Русия. Филн обяснява в рапорта  си за напускане, че е поднесъл непълна информация на вицепрезидента Пенс, като пояснява, че при предването на щафетата между администрациите е говорил с още много чужди представители – посланици и по-високопоставени чиновници.


Актът засенчи прокарването през парламента и на възловия за всеки кабинет финансов министър на Тръмп, след като Сенатът, макар и трудно и оспорвано, пусна и държавния секретар. Известно е, че новият външен министър на Щатите има руски орден Дружба, връчен му лично от Путин.


„Последната и най-драматичната конвулсия на най-хаотичния старт на президентска администрация в модерната американска история”, гласи коментарът на слуващото се на влиятелния британски всекидневник Гардиън.


Тръмп назначи ген. Джоузеф Келог, наричан Кийт, за и.д. съветник по националната сигурност. Не е ясно дали титуляр няма да стане бившият директор на ЦРУ Петреъс, който имаше планувана среща за вторник с президента. Той обаче е в края 2 г. съдебно наказание с пробация за споделяне на класифицирана информация с биографа му и негова любовница Пола Бродуел. Коментарите на Гардиън са, че стратегът на Тръмп – Банън и зетът на президента, които формирали нещо като дясно крило в администрацията на Белия дом, ще придобият още по-голяма власт.


Шефът на комисията по външна политика на Думата Алексей Пушков смята, че не Флин, а отношенията с Русия са били целта на акцията по отстраняването на досегашния съветник по националната сигурност. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева