Свързани новини

11.02.2017 10:02

Тръмп срещна Шиндзо Абе

Видян 1477 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе стана първият източноазиатски лидер, посетил Вашингтон, след като новият американски президент встъпи в длъжност.

Тръмп приветства Абе в Белия дом, посрещайки го с прегръдка. Обръщайки се към бизнес лидера, Абе коментира, че икономическите връзки са от полза и за двете страни и призова за „нова ера“ на сътрудничество.

Тръмп и Абе постигнаха съгласие, че техните търговски отношения трябва да бъдат в полза на двете нации. „Що се отнася до икономиката, ние ще търсим търговски отношения, които са свободни, справедливи и реципрочни, които ще удовлетворяват и двете държави“, подчерта Тръмп по време на съвместната пресконференция. Абе отбеляза, че Токио и Вашингтон трябва да заемат „лидерска“ роля при създаването на свободен пазар, „основан на правила“. Абе и Тръмп обявиха, че ще обсъдят сключването на двустранно търговско споразумение, след оттеглянето на САЩ от многостранния договор за Транстихоокеанско партньорство. Тези преговори ще бъдат част от опита за задълбочаване на техните търговски и инвестиционни отношения, както и за увеличаването на икономическия растеж в азиатско-тихоокеанския регион.
По отношение на въпросите за сигурността Тръмп подчерта „дълбоката“ връзка между двете държави и напомни, че САЩ ще изпълняват своите задължение към японската сигурност. „Връзката между нашите две нации и приятелството между нашите народи е много, много дълбока“, заяви американският лидер.

 „Администрацията е ангажирана с това да направи тези отношения дори по-близки“, допълни Тръмп. Той увери Япония, че споразумението в областта на отбраната между двете държави покрива спорните острови Сенкаку. Също така двамата лидери отбелязаха, че те се „противопоставят на всякакви едностранни действия, които се опитват да подкопаят японското управление на тези острови“.

Шиндзо Абе обеща да продължи да поддържа близки контакти с Доналд Тръмп. „Независимо от това какви са предизвикателствата и трудностите, аз и президентът Тръмп ще продължим нашия диалог, за да търсим общи решения“, подчерта Абе.


„Моята игра на голф не е толкова добра като тази на Доналд, но моята политика е никога да не се предавам… В спокойна атмосфера се надявам да обсъдим с Доналд бъдещето на света“, допълни японският премиер, преди отпътуването за Флорида, където двамата лидери ще поиграят голф през уикенда.


Източник: Фокус





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще