Свързани новини

11.02.2017 08:00

По 6 години затвор за биячите на малкия Христо

Видян 1241 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общо 12 години затвор получиха Патрик Първев и Александър Донов, нанасяли системен побой на Христо Велински.


Днес Софийски градски съд осъди двете момчета на по 6 години затвор. Двамата трябва да изплатят и по 60 хил. лева обезщетение на пострадалото дете, предаде БНТ. Те са подсъдими заради системния побой над малкото дете.


Първев и Донов бяха признати за виновни по обвинението за нанасяне на тежка телесна повреда. Софийският градски съд обаче ги оправда по обвинението за умишлено убийство на детето.


През ноември 2016 година Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Донов и Първев за опит за умишлено убийство на малкия Христо. Към обвинението бяха добавени още два квалифициращи признака, сред тях и този, че е поради проявена особена жестокост.


Процесът в Градския съд е пред финал. Днес прокурор Павел Панов заяви в залата, че лекарят, който е прегледал детето след поредния побой, е бил категоричен, че множеството синини по телцето на момченцето не са от падане от леглото, както двете момчета твърдят, а са от различно време, което показва системен побой над него.


Това, според Панов, говори за пряк умисъл да умъртвят жертвата си, а не само да го наранят. Друго доказателство за това са множеството удари и хематоми по главата на 3-годишното дете, което доказва, че биячите му са искали да го убият. В рамките на днешното съдебно заседание бяха показани и видеокадри, снимани с телефон, от които се вижда малкото момче да седи на стол пред мръсна маса, върху която има дъска с едно парче салам върху нея.


Детето е протегнало ръчичките си около дъската. В един от десетте записа се чува гласът на едно от момчетата, което му казва: „Обръщай се към чинията си” в момент, когато детето иска да промени позицията си или просто да стане от стола.


Обясненията на момчетата за синините на детето са били, че то е паднало от леглото, където спи. Това, според прокуратурата, обаче е съмнително, защото няма как в два последователни дни детето да пада от леглото си.


След приемането в болницата е установено, че детето има множество кръвонасядания по лицето и крачетата, което говори за системно малтретиране.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата