Свързани новини

09.02.2017 11:22

Ислямска държава изстреля ракети към Израел

Видян 1273 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Неизвестна досега групировка, наречена "Внуците на спътниците на Пророка" и свързана с "Ислямска държава", пое отговорност за ракети, изстреляни от Газа към южен Израел по-рано днес, предаде АФП. Няма ранени от единствената паднала на израелска територия ракета, заявиха от израелската армия, а местните медии предадоха, че поне още една е била изстреляна, но е паднала в палестинските територии.


Неизвестните досега "Внуци на спътниците на Пророка" заявиха, че това е "първият отговор от салафистките джихадисти за еврейските атаки срещу "Ал Акса".


Миналия месец израелската полиция навлезе в джамията "Ал Акса" в Йерусалим, която е едно от най-свещените за мюсюлманите и евреите места. Тогава силите на реда влязоха в тежки сблъсъци с присъстващите там палестинци.


В Газа напоследък ултраконсервативни салафитски групи, свързани с "Ислямска държава", създават проблеми на управляващата групировка "Хамас", отбелязва в. "Таймс ъф Израел". Салафитите обвиняват "Хамас", че е прекалено "мека" с Израел и че не налага религиозните закони в Газа. Възходът на "Ислямска държава" стимулира развитието им, а междувременно "Хамас" е отслабена от миналогодишната война с Израел.


Според анализатори, цитирани от медията, става въпрос за около 1000 души, които не могат да бъдат реална заплаха за "Хамас", но действията им могат да предизвикат последници. Израелската армия поддържа, че "Хамас", която контролира Газа, носи отговорност за всички нападения към израелската територия.


Източник: Блиц



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв