Свързани новини

08.02.2017 09:32

Герджиков уволнява двама заради инцидента в Ечемишка

Видян 1384 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебният премиер Огнян Герджиков уволнява двама души заради инцидента в тунел "Ечемишка", при който от паднала лампа загина жена в преминаваща кола.

Във връзка с инцидента в "Ечемишка" в сряда се очакват първите две уволнения, поискани от министър-председателя Огнян Герджиков, съобщи БНТ, позовавайки се на неофициални източници.

Най-късно до следващия вторник - 14 февруари, трябва да бъде възстановено движението в тунел "Ечемишка". Старата осветителна конструкция ще бъде демонтирана с цел максимално бързо да се възстанови движението в тунела за София.

Прокуратурата изпрати предупредително писмо до АПИ, че състоянието на тунела "Ечемишка" продължава да бъде опасно. Това е станало след извършен щателен оглед на тунела с вещи лица.

Максимална мобилизация и работа на 24-часов режим в тунел „Ечемишка" на АМ „Хемус", разпореди министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов, който се включи лично в последното заседание на комисията в Агенция „Пътна инфраструктура".

Тя бе сформирана в неделя, за да проучи състоянието на авариралото съоръжение и да набележи мерки за пълното му обезопасяване.

Сред предложените различни варианти на проектантски решения, беше избрано старата осветителна конструкция в тунел „Ечемишка" да бъде демонтирана с цел максимално бързо възстановяване на движението в тръбата за София.

Преценено бе, че укрепване на съществуващата конструкция би отнело по-дълго време и няма да гарантира 100 процента безопасност.

Проблемите на старите тунели у нас са, че са строени без нужната хидроизолация, което води до течове, замръзвания и корозия - заяви днес в ефира на "Денят започва" Константин Жипонов от камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. Според него имало пропуски при строителството на тунел "Ечемишка".

„От август миналата година никой не е пипал по лампите, когато сложиха новите. От старите падаха, махахме ги да не пречат на движението, но нищо сериозно, разказа пред „Труд“ охранител на „Ечемишка“.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби