Свързани новини

07.02.2017 15:35

Бъчварова „забравила” да пусне 31 поръчки за охрана на границата, но оградата и новия лагер за милиони - без конкурс

Видян 3080 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Румяна Бъчварова, вицепремиер и министър на вътрешните работи в кабинета Борисов 2, не е организирала до 19 януари нито една от предвидените и задължителни 31 обществени поръчки, свързани с европейските средства за охраната на границата. Фактите от ревизията на предишното ръководство изнесе новото. Служебният шеф на МВР Пламен Узунов присъства на откриването на процедура за обществена поръчка по фонд Вътрешна сигурност. Той посочи, че първите девет поръчки са били обявени със закъснение в последните дни на ББ2 – от 19 до 25 януари, но предстои обявяването на останалите 22.


Според министър Узунов забавянето се дължи на липса на административен капацитет. Той добави, че екипът му работи по преодоляването на проблема и заяви, че поръчките ще бъдат извършени публично и прозрачно.


Той е категоричен, че в момента, заради зимните условия, няма сериозен мигрантски натиск към страната ни, като причините са в студеното време.


Напомняме, че докато забрави поръчките за охрана на границата, МВР побърза да пусне без конкурс уж 10, а всъщност 26 км за довършване на оградата, която щеше да е приключило до септември, според заявленията на Борисов и Бъчварова. Още по-интересното е, че ги спечели едноличен търговец. „По случайност” той е същият, комуто в оставка бе даден и новият бежански лагер от затворен тип, каквито уж не се правеха. Общата стойност на двете поръчки, пуснати в оставка е около 10 млн.лв.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп