Свързани новини

07.02.2017 12:22

Узунов обвини Бъчварова за забавени обществени поръчки

Видян 1546 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МВР не е организирало нито една от предвидените 31 обществени поръчки, свързани с европейските средства за охраната на границата до 19 януари.


Това каза пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов, който присъства на откриването на процедура за обществена поръчка по фонд "Вътрешна сигурност". Той посочи, че първите девет поръчки са били обявени от 19 до 25 януари и предстои обявяването на останалите.


Според Узунов забавянето се дължи на липса на административен капацитет. Той добави, че екипът му работи по преодоляването на проблема и заяви, че поръчките ще бъдат извършени публично и прозрачно.


Министърът подчерта, че усилията на екипа му са насочени към това в рамките на предвиденото от закона да бъдат усвоени в максимална степен европейските средства. По думите му причината за забавянето е липсата на административен капацитет.


"Забавянето се дължи на организационни проблеми", посочи Узунов.


Общо 4 на брой са скандалните обществени поръчки от началото на тази година, възложени от МВР, посочиха миналата седмица от АБВ.


Поръчките засягат ТЕТРА радио терминали. Според проект трябва да се изгради комуникационната система между България, Македония, Сърбия и Турция. Тази поръчка е за около 28 млн. лв. без ДДС - за тетракомуникационните системи по външните граници на ЕС.


Друга от поръчките е за обновяване на софтуер и хардуер за над 3,6 млн. лв., пак без ДДС, третата е за модернизацията на радиокомуникацията на Пожарната и четвъртата е на стойност около 10 милиона лева, без ДДС.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева