Свързани новини

03.02.2017 10:48

Германия ще приема от Турция всеки месец по 500 бежанци

Видян 1706 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германия ще приема всеки месец по 500 бежанци от Турция. Това заяви канцлерът Ангела Меркел след срещата с турския премиер Бинали Йълдъръм в рамките на еднодневното си посещение в Анкара, предаде БНР.


Меркел посочи още, че Германия подкрепя Турция в борбата ѝ срещу тероризма и по-специално, приема кюрдските сепаратисти от ПКК като терористична организация, която е забранена в Турция.


Турският премиер Бинали Йълдъръм призова Германия да оказва по-голяма подкрепа на неговата страна по въпроса за борбата срещу терористичната организация "Фето" на мюсюлманския проповедник Фетуллах Гюлен, който е обвинен за организатор на осуетения опит за преврат през месец юли миналата година.


Йълдъръм посочи, че с Меркел са обсъдили мерки за активизиране на двустранните икономически отношения, както и перспективите за кандидатурата на Турция за Евросъюза.


Германия е вторият по значимост търговско-икономически партньор на Турция. Взаимният стокообмен възлиза на 35 млрд. долара, като целта е да бъде увеличен.


Междувременно в Турция бяха извършени нови арести в рамките на разследването на преврата, а също и на други престъпления – наркотрафик, сводничество, корупция. 12 хиляди полицаи участваха в най-мащабната по размерите си операция в последно време, която се проведе във всичките 81 области на страната. Задържани са близо 1500 души.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали