Свързани новини

02.02.2017 12:32

Защо Борисов 2 не поръча машините за гласуване поне в оставка

Видян 2461 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  За 2 години управление и 3 месеца в оставка на кабинета Борисов 2 дори не е изпълнен законът, който изрично повелява зареждане с машини за гласуване във всички избирателни секции. Напомняме, че това правителство последва 3 месеца управление на служебния кабинет на Плевнелиев, от който министри влязоха в екипа на ГЕРБ – например Христо Иванов и Екатерина Захариева. Пълен с юристи и дори с премиер юрист,  та и професор - Георги Близнашки, и той не си мръдна пръста да спази закона. А за доставяне на 12 000 машини за гласуване за всички секции в България трябва поне 6 месеца време, разказа пред Нова фирмата – вносител.


„Перфектният бюджетар” и сегашен министър на финансите Кирил Ананиев и шефът му – предишният финансов министър Горанов, на когото Ананиев беше заместник, не включиха задължението по закон като разход от 25-30 млн.лв. в бюджета нито за 2015, нито за 2016, нито за 2017 г. При положение, че последният бюджет се гласува при правителство в оставка и с ясното съзнание за предсрочни избори, декларирани като желание и от ГЕРБ, и от БСП. А това стана в средата на ноември. Почти 6 месеца преди вота в края на март.


Сега Върховният съд постанови за 50-те дена до изборите това да стане, а то е много трудно, защото експертите смятат, че оптималният срок е 6 месеца. Вицепремиерът в кабинета ББ2  Томислав Дончев от ГЕРБ, сякаш  не е бил 2 години и 3 месеца отговорен, се сети, че можело машините да се произведат у нас. Без да му мисли, че те трябва да се проектират, да има условия и производствена база да се направят, пък да бъдат и качествени, което не е нашата силна страна, особено при чисто нови продукти и в този твърде кратък срок.


Оказва се, че и наемане на машини от други държави е сложна опция, защото трябва специален софтуеър за нашите национални изисквания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното