Свързани новини

31.01.2017 17:37

Киев метна 60 снаряда и 250 мини за ден по Донбас

Видян 2214 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само за 1 денонощие в понеделник и само по 2 населени пункта в Донбас – Авдеевка и Ясеновата, Киев метна 60 снаряда и 250 мини. Въпреки минските споразумения, които задължаваха Порошенко да изтегли тежките въоръжения преди повече от година, както сториха бунтовниците от другата страна на линията, неговите сили използваха обстрел и от танкове, и от миномети, и от други машини. Най-опасен беше щурмът със стрелба към хлорна станция, пречистваща водата на Донецк. Ако проруските сепаратисти не бяха успели да я защитят, можеше да има 2 катастрофи едновременно: отравяне на водата на 2-милионния град и разпръскване  на опасен облак във въздуха, без да е ясно дали той щеше да се насочи към Донецката република или към Киев. Действието беше осъдено лично от шефа на ОССЕ – австрийския външен министър Курц. Обстрели имаше и по две селища в Луганската народна република.


Коментарите на анализаторите сочат, че действията на Киев за нагнетяването на напрежението, които само в Авдеевка взеха и 2 мирни жертви, могат да се обяснят по два начина. От една страна това е израз на недоволството на Порошенко от игнорирането му при разговора Тръмп – Путин през уикенда, където една от обсъжданите теми е била Украйна, за която САЩ все по-ясно демонстрират оттегляне в полза на Москва. От друга, в предшестващия си разговор с Меркел новият щатски президент е прехвърлил топката за надзор на режима в Киев на немския канцлер. Предполага се, че по този начин Порошенко й дава възможност за натиск върху Москва по определени теми. Тъй като нещата отиват  към политически мерки за мир в Донбас, Киев иска да върне лентата към военен конфликт, защото в противен случай ще трябва да признае автономия на Донецк и Луганск и да променя законите си.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци