31.01.2017 14:06

Бивш затворнически шеф влиза зад решетките

Видян 1423 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ефективна присъда от 4 години лишаване от свобода получи бившия зам.-шеф на врачанския затвор и началник на общежитието в керамичната фабрика Николай Кюпарски, съобщава 24 часа. Според решението на окръжния съд във Враца той ще дължи и 6000 лв. глоба.


Ексзатворническият шеф бе спипан миналата година след като разследващите се добраха до неопровержими доказателства, че той е изнудвал близки на затворници и е получавал от тях пари, за да съдейства на запрените зад решетките за предсрочното им освобождаване.


Бившият затворник Георги Борисов, съучастник на Кюпарски е осъден на 3 години лишаване от свобода ефективно. Борисов съдействал за установяване на контакти с близките на осъдените и за превеждането на исканите суми чрез система за бързи разплащания.


 Според съда Кюпарски е действал чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение, изразяващо се в поставяне на условия на близките на осъдените лица, че ако не дадат исканите парични суми, няма да изпраща затворниците на работа, за да намалят наказанието си, както и няма да изготвя становища за пускането им в отпуск.


Осъдения сега Кюпарски веднъж бе уволнен като зам-шеф на затвора още през 2000 г. заедно с тогавашния си началник Данаил Иванов по времето на правосъдния министър Васил Гоцев. Тогава двамата бяха обвинени, че са използвали неправомерно труда на затворниците за частни поръчки. Няколко години по-късно Кюпарски се върна в системата, тъй като бе оправдан.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак