Свързани новини

30.01.2017 16:58

Не щат да четат радарите за катастрофата на малайския Боинг в Украйна

Видян 1509 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Роднините на 298 жертви в катастрофата на малайски Боинг над Украйна през лятото на 2014 г., която стана повод за повдигане на санкции срещу Русия на контрасанкции, които струват над 17 млрд. евро годишно и повече от 1 млн. работни места в ЕС до момента, настояха чрез холандската преса официалното разследване по трагедията да приключи, като не пропуска всички доказателства. Напомняме, че международната комисия досега не е била на местопроизшествието и няма събрано нито едно доказателство оттам, въпреки свободния и безопасен достъп до мястото. Тя отказа предоставени доказателства от производителя на оръдието, от което се предполага, че е изстрелян снаряд по Боинга, защото експертизата недвусмислено доказва, че той е свален от въоръжените отряди на Киев. Наложи се обаче холандският прокурор да допусне данните от радарите от деня на катастрофата, които показват същото. За да забави топката, от офиса му заявиха, че не можели да разчетат информацията, понеже тяхната система не съответствала на руската. Влиятелният в. Дер Телеграаф обаче дава думата на Еверт ван Зийтвелд – председател на Фондацията Авиационния ужас MH117, който настоява за пълно разследване, което не спестява истини в името на политкоректността и накисването: „Винаги ще има съмнения за истинските причини за катастрофата, което не можем и няма да позволим. Нямаме никаква информация за напредък по случая, отнел живота на 298 души и няма да се примирим”, казва той, цитиран от влиятелния австрийски Дер Щандарт и Агенция Франс Прес. Тя добавя информацията за предоставените от Русия данни от радарите, засичащи движението в момента на катастрофата, ксоято Холандия се прави, че не разбира. „Информацията от радарите хвърля още достатъчно светлина върху обстоятелствата, довели до катастрофата за разследващия екип”, съобщава от своя страна RT.



Досега международният следователски отбор не е излязъл с окончателен, а само с поетапни доклади за хода на работата си. След като преди седмици холандският журналист Михаел Шпекер засне филм на мястото на събитието и донесе не само свидетелски показания, поддържащи обратна на официализираната досега теза, но и предметни доказателства, търкаляли се в нивите, заради което бе задържан на летището в Амстердам, а после се вдигна такъв скандал, че не само бе пуснат, а холандските власти решиха да дадат нов старт на операцията. Колегата му Йоост Нимолер, също автор на филм от мястото на катастрофата твърди: „Цялото разследване е фарс от самото си начало. То не е независимо, защото включва едната от двете страни – украинската, и се води по нейната свирка. Защо ли отне толкова много време да разберем, че има данни, които оборват всички преднамерени тези.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!