Свързани новини

30.01.2017 09:41

Тръмп дълго говори с Путин, Сорос буни Америка

Видян 1777 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Доналд Тръмп проведе 1-часов разговор с руския си колега Владимир Путин, съобщи Белият дом. От Кремъл обаче дадоха друга продължителност на разговора – 45 минути. Очевидно целта на американската страна беше да подчертае продължителността на беседата, тъй като в същия ден около 40-45 минути бяха отделени на немския канцлер Меркел и малко по-малко на японския премиер Абе. Всичко това стана веднага след общата му пресконференция с неговата първа гостенка на най-високо равнище – британската министър-председателка Тереза Мей, по време на която новият президент каза, че за падане на санкциите към Москва „още е рано”. Това превърна във фейк новини съобщенията на всички водещи световни медии, че указът за сваляне на икономическите мерки бил готов и пред подписване.


Тръмп говори с Путин за няколко важни неща. Двамата насрочиха първата си среща. Разбраха се за „реална координация” на действията срещу ИДИЛ и „други терористични организации” на територията на Сирия, което означава, че Вашингтон вече се е отказал от подкрепата, която оказваше при Обама на фронта Ал Нусра – местната дъщерна бригада на Ал Кайда, която междувременно САЩ удари в Йемен. Другите теми на разговор между двамата най-големи лидери на света бяха положението в Украйна, разпалващият се отново израело-палестински конфликт, иранската и корейската ядрена програма. В заключение, Тръмп пожела „щастие и процъфтяване на руския народ”.


Всичко това стана на фона на засилени през уикенда протести срещу антиемигрантските решения на новия президент, подклаждани от загубилия повече от 1 млрд. долара заради победата му спекулант Дьорд Сорос. Съдия в Ню Йорк отмени действието на указа, с който не се издават визи на граждани на 7 мюсюлмански държави, но само за тръгналите вече към Америка емигранти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп

риби