Свързани новини

27.01.2017 15:08

Герджиков: Няма да се притесним да отменим обществени поръчки, направени в последния момент

Видян 2047 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебният премиер Огнян Герджиков заяви, че новият кабинет няма да се притеснява да отмени обществени поръчки, направени в последния момент, за много пари, където винаги има риск от не много редни неща.


Пред БНР той подчерта, че не става въпрос за "лов на вещици“. "Нищо такова няма да има. Разбира се, че трябва във всяко министерство да се проверят много внимателно нещата, които са вършени, защото, за съжаление, на много места имаше данни, че има корупционни елементи – най-вече в областта на обществените поръчки. Аз разпоредих още в самото начало на всички министри да излязат всички висящи обществени поръчки, особено тези, правени в периода на последните седмици, когато кабинетът е в оставка, за да се види дали действително отговарят на потребностите и дали няма нещо скрито зад тях. Няма да се притесняваме да отменим обществени поръчки, направени в последния момент, за много пари, където винаги има риск от не много редни неща", заяви служебният премиер.


Герджиков коментира, че в няколкото дни, в които е комуникирал с министрите от кабинета си е установил, че са високо отговорни хора и добри експерти в своите области: Убеден съм, че ще работим добре.


"Всички имат желанието да са максимално полезни в краткото време, с което разполагаме. Той заяви, че при евентуално сформиране на парламент, който не може да излъчи правителство, не би искал да остане по-дълго от очакваното в управлението на държавата, защото няма да е добре за страната. Наближава председателството на България (на Съвета на Европейския съюз през 2018 година- бел.ред.) и това, вероятно, ще затрудни още повече подготовката. И в личен план не бих бил във възторг", добави Герджиков.


 Служебният премиер коментира още, че кабинетът „Борисов“ 2 се е справил с редица неща много добре, неминуемо е обаче има и пропуски: Ние ще направим анализ по сектори – къде има слабости, съответните органи ще бъдат сезирани, за да покажем, че сме правова държава и върховенството на закона е железен принцип.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей