Свързани новини

24.01.2017 13:30

Бившият областен управител на София отива на съд

Видян 1125 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу бившия областен управител на София в кабинета Борисов 2 Веселин Пенев за сделката с Царските конюшни и още 2 престъпления. При огласяването им от БСП, управляващите обвиниха опозицията в лъжа.



Пенев е обвинен за умишлена безстопанственост на повереното му държавно имущество и за това, че в качеството си на длъжностно лице съзнателно е сключил неизгодни сделки, от което са произлезли значителни вреди за държавата.
На ексобластния управител е наложена мярка за неотклонение Парична гаранция в размер на 15 000 лева, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
Заедно с Пенев обвинена е и лицензираният оценител Юлия Димитрова-Цекова - тя е дала невярна оценка и заключение за определяне пазарна стойност на оценявано недвижимо имущество – частна държавна собственост, и от това са произтекли значителни щети за бюджета.
Според прокуратурата на 8 юли миналата година Веселин Пенев е сключил три неизгодни сделки и продал три недвижими имота - частна държавна собственост, за сумата общо от 658 870.00 лева без ДДС при обща пазарна стойност на имотите към същата дата в размер на 10 989 000.00 лева без ДДС, уточниха от държавното обвинение.
Става дума именно за така наречените Царски конюшни. Тогава стана ясно, че имотът в центъра на София, който е близо 7.5 дка, е бил продаден за 90 лв. на кв. метър, като общата цена е 658 870.90 лв. без ДДС. Имотът е бил разделен на три части, за да се намали продажната стойност на всяка, а така се избягвало и задължението продажбата на държавен имот за над 500 000 лева да става с решение на Министерския съвет.
Купувач на мястото е Евротранс билд ЕООД на Янко Иванов, бивш шеф в КТБ.
Според прокуратурата Пенев е извършил и още две престъпления, които касаят пари на областната администрация на София в размер на 13 хиляди лева с ДДС и значителни щети за държавата в размер на 105 хиляди лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и