Свързани новини

23.01.2017 14:01

Зам.-председателят на Движение 21 подаде оставка

Видян 1230 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зам.-председателят на Столичния общински съвет и на Движение 21 и бивш член на БСП Симеон Славчев, който понастоящем е един от двамата общински съветници на Д21 в София, е подал оставка от всички постове в партията, съобщи самият той във Фейсбук.  Като основание за оттеглянето си Славчев посочва различия с председателя на партията по различни политики. Друг негов аргумент е, че решенията в Движение 21 се вземали еднолично от Дончева.



Славчев аргументира решението си с думите: „Основният мотив да се оттегля е, че енергията и въодушевлението, с които създадохме Движение 21, бяха пометени от стила и начина на работа, които са достатъчно добре познати в партиите на статуквото. Загуби се екипността, което беше предпоставка за постигане на целите ни. Многократно правих опити и се борех да се променят нещата в партията, но за съжаление през последните седмици принципните различия сериозно се задълбочиха, а е извън разбиранията ми да бъда част от организация, в която мнението на отделната личност няма стойност, ако то не съвпада с мнението на председателя".
Няколко часа след като общинският съветник оповести позицията си онлайн, от партията на Дончева излязоха с позиция, в която се посочва, че той никога не е изразявал несъгласие с водените от партията политики на заседания на ръководството. От Д21 призоваваха Славчев да напусне и СОС, защото той е там, за да представя партията, а не себе си.



19’ напомня, че в края на миналата седмица Дончева обяви, че ще прави нов лявоцентриски блок с партията АБВ на Георги Първанов, която сега се оглавява от Константин Проданов. Двете формации ще преговарят за обща коалиция, с която да се явят на предсрочните парламентарни избори. Заявките на Дончева засега остават необясними, тъй като тя поставя като освен акцент на своята програма дълбочинна съдебна реформа, а АБВ на Първанов активно участваше в орязването на конституционните промени от края на 2015 г.














Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак