Свързани новини

23.01.2017 12:13

Стойнев: Тонът на Борисов се предава на хората, затова преуспяват агресивните

Видян 1066 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"БСП излиза със самочувствие на тези избори, след победата на президентския вот", заяви  пред Нова телевизия Драгомир Стойнев, член на Изпълнителното бюро на БСП и депутат от ПГ „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ”. Тонът на Борисов се предава към хората. Затова преуспяват агресивните, а не умните и образованите, коментира още Стойнев.


По повод обидните квалификации от страна на Бойко Борисов към БСП, Стойнев коментира, че когато ГЕРБ нямат визия за стратегия и развитие, прибягват до подобни епитети. „Характерно е за премиера в оставка. Но лошото е, че това се предава и към хората. Затова не бива да се изненадваме защо преуспяват агресивните, а не умните, които са инвестирали в образованието си, както и защо нямаме духовно извисена нация. Ние искаме да кажем „стоп” на това нещо, и както каза президентът Радев, крайно време е да се мисли за държавата. Гражданите ще преценят, дали искат конфронтация, оплюване, кражби и корупция, или една спокойна държава, в която стъпка по стъпка през годините да имаме конкретни политики в образованието, здравеопазването, икономиката и всички сфери от живота”, каза Стойнев.


„Ние имаме идеи за промяна на страната и сме готови да ги осъществим”, категоричен бе Драгомир Стойнев. Той обясни, че основна задача на БСП е да промени икономиката, която в момента е базирана само на обществени поръчки, усвояване на европейски средства и на преки чуждестранни инвестиции, така че тя да стъпи на предприемаческия дух на българина - подкрепен от държавата.


„Всеки предприемач до 35 г. няма да плаща данък печалба за две години, ако създаде поне пет работни места и постигне над 150 000 лева годишен оборот. Създаване на фонд „Иновации” за инженери и IT специалисти, който да ги подкрепи в стартирането на собствен бизнес и така да спрат да продават идеите си за „жълти стотинки” на чужди компании. Фонд „Индустрия” ще финансира предприемачи на принципа на дяловото финансиране и така ще работи за решаване на основен проблем на малкия и среден бизнес – липсата на евтин финансов ресурс”, обясни Драгомир Стойнев част от мерките, които предвижда в програмата си левицата.


Според плана на левицата застрахователния капацитет на Българската агенция за експортно застраховане ще бъде увеличен на 2 млн. лева и така ще се подпомогне експортно ориентирания български бизнес. Стойнев засегна и темата с демографската криза и мерките, които БСП планира за решаване на този проблем. По думите му, работещите родители трябва да бъдат подпомагани от държавата, като за всяко дете да им се приспадат 50 лв. от данъците. Стойнев добави, че образованието трябва да бъде „вързано за икономиката”. „Съвместно с бизнеса трябва да се изготви програма по региони, в която да се види от какви кадри и специалисти има нужда в следващите десет години в средното и висшето образование. Тези професии, които са необходими за икономиката ни ще са безплатни за студентите”, каза народният представител от ПГ „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ”.


 


Източник: Гласове


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог