Свързани новини

23.01.2017 10:23

Снеха обвиненията на двама за взрива в Горни Лом

Видян 1273 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокурорът сне отговорността срещу двама от обвиняемите по наказателното дело за експлозията в завод Миджур в село Горни Лом - Илияна Бахчеванова и Божидар Василев. Според магистрата от тях като държавни служители може да се търси само административна отговорност.


Ще се търси вината за трагедията, при която на 1 октомври 2014 г. загинаха 15 души и бяха ранени две жени, само от собственика Валери Митков и Палма Иванова. Решението може да се обжалва в 7-дневен срок пред Апелативния съд в София.


Заседанието се гледа при закрити врата заради държавна тайна, но близките на пострадалите бяха допуснати, съобщава 24 часа. Предявените от тях искания за обезщетения от 200 000 лева се отлагат и пренасочват към граждански съд.


Майка, загубила сина си, и нейната сестра от Чипровци искат обезщетение конкретно от Палма Иванова, началник на сектор Охрана на труда в барутната фабрика и от собственика Валери Митков..


В предишното проведено съдебно заседание по наказателното дело в Окръжния съд-Видин бяха изслушани по реда на съдебното следствие подсъдимите и техните защитници. Единият от подсъдимите не даде съгласие делото да се гледа по реда на съкратено съдебно следствие, поради което тази процедура е изчерпана. Следващото дело е насрочено за 10 февруари тази година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще се чувствате енергични

Днес ще се чувствате енергични и готови да преследвате