Свързани новини

23.01.2017 09:51

Мей първа при Тръмп

Видян 1446 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тереза Мей ще бъде първият чуждестранен лидер, който ще посети с официално посещение Вашингтон на гости на президента Тръмп и това ще стане в рамките на броени седмици, съобщава британската преса. Очевидно специалните отношения между „братовчедите”, както се наричат едни други американците и англичаните са възстановени. Напомняме, че след избора си Тръмп направи жест на недоверие към Лондон, като не включи министър-председателката Мей сред първите 9 държавни глави, с които се чу в първия ден след вота. Нарочно позвъни в Дъблин на премиера на Ирландия, за да покаже мястото на британците. Причината е в обидите, които му бяха отправени от министрите в кабинета на кралицата по време на предизборната кампания. Острият курс по Брекзит, който Мей предприе напоследък, вдъхнови ново начало в отношенията. Тръмп даже оферира специална търговска сделка на „братовчедите” или нещо като нов англоезичен общ пазар между две от 7-те най-големи икономики в света. И това на фона на отменянето на Тихоокеанското, Трансатлантическото и други търговски споразумения, които според него нанасят вреда на САЩ.



Тръмп обаче отмени не само укази на Обама, които се отнасят до външната търговия и свързаната с нея външна политика, за да покаже, че няма намерение да изневерява на обещаното от него в кампанията. Той посече любимото дете на Обама – неговата здравна реформа, която така и не проработи и докара сектора почти до колапс (колко сходно с положението у нас). Обамакеър вече е минало.



За да демонстрира своята увереност и твърдя си курс, Тръмп подписа тези актове веднага след влизането в Овалния кабинет. Знакови бяха дори разместванията в интериора. Обама, чиято полиция изби десетки невинни афроамериканци – хора с неговия цвят на кожата и потушаваше справедливи бунтове на събратята им по този повод, си беше турнал бюст на Мартин Лутър Кинг. Той бе отместен встрани, за да се върне на централно място в декорацията на кабинет №1 в САЩ и в целия свят бюст на консерватора на всички времена сър Уинстън Чърчил, който стоеше на същото място при президентите от династията Буш.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата