Свързани новини

21.01.2017 18:01

Целта на БСП е 8 млн. българи и нито един под прага на бедност

Видян 1892 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Борисов и ГЕРБ върнаха България години назад. БСП сложи начало на промяната в България и трябва да я доведе до край. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред заседанието на Националния съвет на партията.


"Каква България искаме днес, но и след 20 и след 30 години? Искаме я суверенна – българските правителства да не търгуват националните интереси. Искаме я с правила и справедливост. Правила, еднакви за всички и възмездие за всеки, който ги нарушава. Искаме я солидарна – ние сме един народ и наша ценност е силният, смелият, можещият да бъде опора на уплашения, слабия, и бедния. Искаме България, опряна на корените си, на културата си, на духовността си, на българското и на българщината. Такава България може да се изгради от силен, здрав, образован, работещ и единен народ", заяви Корнелия Нинова пред заседанието на Националния съвет на БСП.


По думите й това може да се постигне с конкретна и дългосрочна цел – 8 млн. българи и нито един от тях на и под прага на бедност. Според нея това може да бъде направено с решителни действия срещу мафия и престъпност, държавна грижа за българската икономика и българско производство и за българското земеделие, образование, което гарантира работа на младите, но и кадри за икономиката, здравна система, до която всеки българин да има достъп, нова данъчна политика, която да е справедлива, култура и духовност, които градят ценностна система, сигурност на границите и във всеки български дом.


"Балонът за успехите на ГЕРБ в усвояването на европейските средства се спука. За три години от настоящия седемгодишен програмен период изплатените средства от Европейските фондове, по официални данни на Министерство на финансите, са малко над 7 %. България отново е изправена пред опасността да бъде спряно европейското финансиране по ОП "Околна среда", заради неизпълнение на задължителните мерки Европейската комисия може да започне и наказателна процедура срещу страната ни", заяви пред форума Корнелия Нинова.


Тя посочи, че България не е изпълнила 12 от 45-те предварителни условия, залегнали в Споразумението за партньорство за програмния период 2014-2020. Неизпълнените условия касаят статистическите системи, науката и иновациите, превенцията от бедствия, водите, транспорт. Срокът за изпълнението на предварителните условия беше до края на 2016 г. Има опасност Европейската комисия да спре плащанията по съответните програми. "Това може да стане реалност през втората половина на 2017 г. предупреждаваме отсега, че втори път няма да допуснем на правителство на БСП да бъде приписано спиране на европейски програми.  „На нас ни ги пускат, а тях им ги спират”, няма да бъде повече реплика на управление на ГЕРБ, отсега да се знае. Отсега предупреждавам, че ако това се случи, отговорността е на сегашното управление на ГЕРБ и Бойко Борисов", каза Корнелия Нинова.


„Двугодишният период на управление на правителството на Бойко Борисов и мнозинството в 43-то НС върна България назад. Липсата на държавност, равнопоставеност и справедливост, липса на икономическа програма, гарантираща траен и висок растеж, задълбочаващата се демографската катастрофа, бедността и нарастващите неравенства. Това са най-големите предизвикателства, пред които ни изправи управлението на Бойко Борисов”, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в оценката си за управлението на кабинета „Борисов 2” пред Националния съвет на партията. По думите й след две години на управление на ГЕРБ и Борисов, България е изправена пред опасността от спиране на евросредства, провал на реформите в здравеопазване, образование, съдебна система, пенсионна реформа. Тя подчерта, че това управление е било пагубно за сектор енергетика, земеделие, за чуждите инвестиции, за социалната сфера.  „Външната политика постави унизително на международната сцена България, нейния авторитет и суверенитет. Пасивност, покорност и преклонение пред чужди интереси , стигащи до предателство  на националния интерес”, заяви Нинова.


Тя призова да се каже край на този тип управление. „Промяната е задължителна. Тя започна по волята на народите в света, в Европа и в България. В БСП сложихме началото на такава промяна в България с победата на президентските избори и избора на Румен Радев и Илияна Йотова”, заяви Нинова. По думите й задължение на левицата е да продължи промяната и да я доведе до край.


 Източник: Гласове



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец