Свързани новини

20.01.2017 12:23

Нинова: Радев препотвърди всичко, което пое като ангажимент

Видян 1259 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Румен Радев препотвърди всичко това, което пое като ангажимент към българския народ, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.


"Две неща следях много внимателно в речта на г-н Радев - последователност и приемственост. Последователност - дали всичко, което обеща на хората в кампанията, ще го препотвърди като вече избран, защото много често политиците едно говорим преди избори, а като ни изберат говорим и правим друго. Поздравявам го за това. Впечатлена съм, че тема по тема, дума по дума, той препотвърди всичко това, което пое като ангажимент към българския народ и те го избраха заради това", обясни Корнелия Нинова. Тя поздрави Радев и заради уважителното му отношение към всички предишни президенти. Същевременно той е показал, че ще бъде различен президент.


Част от колегите депутати показаха лошо възпитание, не бяха на равнището на момента и г-н Радев реагира, коментира още Корнелия Нинова. Мисля, че още в момента, в който започна да говори секторно за неслучилите се реформи в образованието и здравеопазването, вдясно започнаха реплики, подхвърляния. Още тогава започна напрежението и вече в един момент директните подхвърляния провокираха това, посочи тя.


На въпрос дали Румен Радев е трябвало да отговори на тези реплики Нинова отговори: "Негова е преценката. Може би да". Според нея тази реакция на Радев показва характер.


Лидерът на БСП каза, че все още не знае дата на изборите. "Ние предлагаме 26-ти (март), решението е негово".


"Няма да спираме санирането. Има европейски средства, които България получава целево за тези неща", заяви още пред Нова телевизия Корнелия Нинова.


Що се отнася до бежанския въпрос, тя призова за промени в Дъблинското споразумение: "Не можем да заселваме бежанци в български общини и да им даваме повече права, отколкото на собствените си сънародници".


По отношение на вътрешната политика, тя уточни, че БСП ще запази плоския данък от 10 процента, а за най-богатите с месечен доход над 10 000 лева налогът ще бъде 20 на сто. Готвят се данъчни облекчения за младите предприемачи и за работещи родители с деца, отговарящи на определени изисквания.  


БСП ще обсъди промени в устава си, според които членове на партията, които са били над 12 г. в Народното събрание, няма да се кандидатират за депутати. "Ако предложението бъде прието, Георги Пирински няма да бъде кандидат за народни представители", посочи Корнелия Нинова. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а