Свързани новини

19.01.2017 12:31

Президентът: Несправедливостта е проблемът на нашето общество

Видян 2384 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


„Благодаря за доверието да бъда президент на държава с 13 века история, да бъда държавен глава на многолик народ, заяви новоизбраният президент Румен Радев в първото си обръщение към нацията от трибуната на Народното събрание - Ще бъда президент на всички българи, независимо от партийна принадлежност, религия и етнос и ще се противопоставям на опитите за поляризация, категоричен бе Радев. "Имате още една седмица", каза новоизбраният президент на депутатите в 43-ото Народно събрание.


„Ще отстоявам надпартийността на институцията и ще се противопоставям решително на опитите за разделение и поляризация на обществото ни. Имаме многопартийна система, но партиите са повече от идеите за България. Държавност се гради с натрупване, бих желал да изкажа своята признателност към постигнатото от моите предшественици“, заяви той.


„От панорамен поглед страната е изпълнила програмата на историческия преход, но погледът на обикновения гражданин вижда друго, свикнахме да гласуваме, но мнозина днес не виждат смисъл да го правят, примирихме се с изборните злоупотреби“, подчерта новоизбраният президент. „Отчуждението на гражданите от политическата класа е благодатна почва за популизъм“, обясни той. Според него ерозията на българската демокрация е „ескалиращ проблем”. „Липсата на справедливост е друг структурен проблем на българското общество“, каза ген. Радев. По думите му тя е в контраста между столицата и селата, безнаказаната корупция и злоупотребата с власт. „Несправедливостта е сред основните мотиви за емиграция. Сянката на несправедливостта лежи върху двете най-важни социални системи – здравеопазването и образованието. Шансовете на дете от големия град са несравними с тези на негов връстник от село. В здравеопазването отчитаме все повече отделяни средства, но обикновеният пациент все по-често се сблъсква с доплащане“, продължи Радев. Той отчете, че българските лекари емигрират.



„Да си българин не е участ, да си българин е чест. Заедно с вицепрезидента г-жа Йотова ще вложим всичките сили, за да оправдаем доверието“, добави той.


Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху