Свързани новини

19.01.2017 10:12

Румен Радев и Илияна Йотова се заклеха пред НС

Видян 2040 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва в парламента в присъствието на Негово Светейшество патриарх Неофит, след като председателят на НС Цецка Цачева прочете решението, с което ЦИК обяви Радев и Йотова за избрани за президент и вицепрезидент на Република България.


В пленарната зала присъстват всички парламентарни групи, министър-председателят в оставка Бойко Борисов и министри от кабинета в оставка.


Гости на церемонията са президентът Росен Плевнелиев, вицепрезидентът Маргарита Попова, президентите Петър Стоянов и Георги Първанов, омбудсманът Мая Манолова, висши военни, представители на съдебната власт, на дипломатическия корпус, на държавни институции, на синдикатите, на регистрираните в България вероизповедания и др.


Точно в 9.38 ч. новоизбраният държавен глава Румен Радев пристигна в Народното събрание. Той влезе през централния вход на сградата откъм паметника на Цар Освободител по специално постлания за целта червен килим.


За разлика от своя предшественик Росен Плевнелиев преди 5 години, Радев дойде заедно със съпругата си, новата първа дама Десислава Радева.


Мерките за сигурност в сградата за засилени. Стъклена преграда отделя журналистите от пътя на официалните лица, за да няма съприкосновение или възможност за хвърляне на предмети между тях.


Решението вероятно е свързано с вчерашния инцидент при който журналистът Илиана Беновска опита да подхвърли ябълка на президента Плевнелиев по време на пресконференцията в Президентството.


Искам, да пожелая успех на президента Румен Радев. Възмутен съм от отношението на БСП към, отиващия си президент Росен Плевнелиев. Това каза пред журналисти премиерът в оставка Бойко Борисов на влизане в сградата на парламента, предаде „Фокус“.


„Надявам се да изпратим един ден Румен Радев с овации, а не така просташки както тези досега“, заяви Борисов. Той определи Плевнелиев като успешен президент и даде пример с това, че при посещението си в България държавните глави на Италия и Германия са му дали прекрасна оценка.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни