Свързани новини

19.01.2017 14:01

Жители на Кресна блокираха E-79 в знак на протест

Видян 1890 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Жители от Кресна блокираха международния път Е-79 в знак на протест срещу бездействието на институциите, предаде БНР. Повод е опасната единствена пешеходна пътека в града, през който минава международният пътен трафик. След петминутен митинг пред сградата на Общинска администрация в Кресна, стотици хора тръгнаха към главния път Е-79, който разсича града им на две, а непосредствено до него е и международната железопътна линия и тъй като нямат разрешение от държавните институции за блокиране на международния път, те тръгнаха бавно да пресичат по единствената пешеходна пътека.


Междувременно в съобщение до медиите Агенция "Пътна инфраструктура" информира, че ще вложи близо 400 хиляди лева за повишаване на безопасността по път Е-79 в град Кресна. Мерките, предложени от експерти, ще бъдат изпълнени при подобряване на метеорологичните условия, уверяват от Агенцията. Те включват поставяне на пътна маркировка, информационни надписи и стационарни камери, както и нов тротоар между железопътния подлез и автобусната спирка в Кресна.


Хората в Кресна не са доволни от онова, което прочетоха като информация на Агенция "Пътна инфраструктура", и заявиха, че настояват за светофарни уредби, както и че ако до един месец няма категоричен отговор на институциите, те ще направят палатков лагер на пътя, а ако до три месеца не се предприемат конкретни мерки за изграждане на неравности по международното шосе, те ще изсипят асфалт и сами ще си направят неравностите.


От КАТ "Пътна полиция" заявиха, че могат да се водят преговори и да се събере работна група, включително могат да се поставят и неравности по пътя, но хората държат на светофар и стационарни камери, които са ангажимент на МВР, но към момента не са в наличност.


Протестът бе организиран от Инициативен комитет, създаден преди две години, след поредната тежка катастрофа, отнела живота на двама души от Кресна.


Ако и този път не бъдем чути и не се ангажират с някакви срокове за изпълнение на исканията ни, възнамеряваме да затворим магистралата за доста по-дълго време, заканиха се от Инициативния комитет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв