Свързани новини

17.01.2017 15:36

Лондон се затваря за българи с твърд Брекзит

Видян 3018 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Курс към твърд Брекзит, което значи визи за българите, проблеми за престоя им на Острова, спиране на финансирането на еврофондовете, от които 15% идват от Лондон – това заяви като програма за излизането от ЕС пред своя парламент премиерът на Великобритания Тереза Мей. Нейното идване на власт незнайно защо бе посрещнато с овации от бг кабинета, първо от все неразбралата Румяна Бъчварова.



Мей заяви, че страната ще напусне единния европейски пазар, няма да спазва четирите свободи, включително свободата на движението, и няма да плаща „големи суми пари на Брюксел“, предава Deutsche Welle.Тя ще търси „най-широкия възможен достъп до единния пазар“ и „смело и амбициозно“ споразумение за свободна търговия с Европейския съюз. Тя обаче подчерта, че за страната приоритетна ще бъде търговията с другите части на света.



Това бе отговор за вчерашната оферта за специални отношения в бизнеса, отправена от идващия президент на САЩ Доналд Тръмп. ЕС не уплаши Мей като в навечерието на вчерашната й реч в британския парламент заплаши Острова, ако сключи сделка с американците.
Желязната лейди 2 уточни, че Обединеното кралство ще „контролира“ броя на идващите в страната, но правата на гражданите на ЕС, вече живеещи във Великобритания, и на британските граждани, живеещи в ЕС, трябва да бъдат гарантирани.



Мей допълни, че Великобритания ще се оттегли от Европейския съд. Всички закони ще бъдат създавани в британския парламент,а не в Брюксел. Тя посочи, че Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще бъдат консултирани за преговорите за Брекзит.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв