Свързани новини

16.01.2017 16:24

Спецсъдът се захваща с шефа на Агромах

Видян 5176 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Данъчната афера, за която тече разследване срещу длъжностни лица в добилата скандална слава фирма Агромах, съвсем скоро ще влезе за разглеждане в специализирания съд, научи БЛИЦ от два независими източника.



 В разгара на миналото лято тежковъоръжени барети влязоха в складовете на строителни фирми в София, Благоевград и Лом при спецакция под ръководството на Специализираната прокуратура.

В продължение на няколко месеца спецмагистратите разследваха дейността на търговските дружества Агромах ЕООД и Пътища Пловдив АД, за която 19' пише повече от година. Но едва случаят Симитли ускори процеса.

Въпросните две дружества са регистрирали няколко свои дъщерни дружества, които участват като техни подизпълнители при изграждане на строителни обекти. Дружествата от групата на Агромах ЕООД и дружествата от групата на Пътища Пловдив груп АД ползват доставки от дружества, наречени буфери, установиха процесуално-следствените действия.

Магистрати обясниха, че чрез тези буферни дружества се осигурява документален поток, регулиращ задълженията за внасяне на ДДС на дружествата от строителните групи. По този начин се намалява дължимия от тях към държавния бюджет ДДС за внасянес цел функциониране на създадената схема на данъчна измама, обясниха разследващи. Те добавиха, че с ползваното данъчно предимство от страна на големите строителни фирми, щетата за фиска за една година и половина е 14 млн. лева избегнат за внасяне ДДС.

Собственикът на Агромах Методи Бачев се е държал изключително арогантно по време на разпитите. Той първоначално обяснил, че намерената в сак колосална сума от 1 млн. евро е била за служебна командировка, а след това променил версията и обяснил, че парите са за заплати на негови работници.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Кан вади 97-г. 7-часов филм за Наполеон

Кан вади 97-г. 7-часов филм за Наполеон

Легенда, позната на киноманите по цял ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и