Свързани новини

14.01.2017 09:28

Делчев: Панически популизъм са промените на ГЕРБ в Изборния кодекс

Видян 1448 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Като състояние на панически популизъм определи пред БНР народният представител Димитър Делчев от Реформаторския блок промените на Изборния кодекс, внесени от ГЕРБ. Делчев подчерта, че според него те са израз на състоянието на партията след президентските избори.


По думите му, тези промени показват желанието на ГЕРБ панически да нагласят изборните правила към себе си и това, което ги устройства. Всъщност ГЕРБ ясно си дават сметка, каза той, и многократно са получавали указания от Европейската комисия, че изборни правила не трябва да се променят една година преди съответните избори, за да няма съмнения от целенасоченост и от опити за манипулация на вота, а те точно това правят.


Според Делчев е недомислено и предложението на ГЕРБ районирането на държавата да се прави от президента, защото самата президентска институция няма заложените такива административни функции.


Ще се създаде хаос и в гласуването в чужбина, ако тези промени минат в Парламента, тъй като хората там ще гласуват според постоянния си адрес за 240 избирателни района, т.е. на практика хората в чужбина няма да могат да упражнят правото си на глас, категоричен бе Делчев.


Според него, е противоконституционно и предложението мястото в Народното събрание да остане празно,  когато народен представител стане министър, защото това означава народните представители да не са 240, както изиска Конституцията, каза Делчев.


Той призова да не се подценява разходът, който се предвижда, според ГЕРБ, за въвеждането на 240 Районни избирателни комисии с по 13 члена, което прави над 3100 членове, които да се предлагат от парламентарните партии. Това ще увеличи драстично финансовите средства за провеждане на избори, смятат от Реформаторския блок.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак